Om man läser vår blogg så kan det framstå som en fantastisk idyll där vi bara äter egenodlat och allt är hemmabyggt och ekologiskt. Jag tror inte ens att det regnar på någon av bilderna. Som hemma-hos-reportagen i bostadsbilagan. Men vi vet alla så klart att det inte är sant och, i alla fall för mig, så är det bästa i tv-program som 100% bonde när det inte riktigt funkar. Eller till och med, när allt går åt skogen. Inte utifrån skadeglädje utan för att det är så det ser ut. Man testar saker som inte funkar. Man drömmer om att någon gång kunna/hinna/ha råd att göra saker. Man tänker att den här gången, den här sommaren, ska det bli så här. Och sen kommer verkligheten. Så här kommer en lista med några erkännanden. Kanske en tröst för någon. Eller glädje.

Black & Decker kapsåg

De vanligaste frågorna och kommentarerna kring Fredrikslund handlar om självförsörjning och någon slags bild av det enkla livet med få tillhörigheter. Lite som Thoreaus Walden som vi lånat namnet på bloggen från. Faktum är att det kryllar av saker. Utan att ha räknat finns det nog mer prylar här än i stan. Det är sällan som något tillverkas av grenar i skogen och oftare som bilen rullar ännu en gång till byggvaruhuset för tejp, plastpåsar, leksaksbilar, skruvar, spolarvätska, gummistövlar eller vad det nu är.

ciderbildDen där cidern som vi skrivit ganska utförligt om och ser så fin ut på bilden. Den smakar vidrigt. Det finns fortfarande tio liter kvar i jordkällaren och det är bara för att ingen riktigt velat erkänna att vi måste hälla ut den. Jag vet inte vad som blev fel men det var mycket jobb utan resultat.

KnäckebrödVi bakar nästan aldrig bröd. Det är en av de där sakerna som är lättast att göra själv, blir fantastiskt gott, kräver inga specialverktyg och ändå. Det finns ingenstans som det äts så mycket köpebröd som hos oss. Och då gärna Skogaholmslimpa. Lite kan vi faktiskt skylla på att vi inte haft en riktigt bra ugn förrän denna sommar. Men mest är det nog lathet.

På väg mot idyllen.

 

Annonser