Trädgården

Vallmo 'Danska flaggan'

Torpets trädgård är omfattande, nästan 4000 kvm, och dess stenkantade, men igenvuxna rabatter vittnar om att här har bott människor med stor passion för odling. Så gör de otaliga digitalis, aklejor och borstnejlikor som spridits över hela tomten. Landskapet är kuperat med vegetation som går från barrskog uppe vid gäststugan, tomtens högsta punkt, till skuggigare och sumpigare gräsytor i de nedre regionerna, mellan bastun och vagnslidret.

En stor del av marken har täckts av vad vi kallar Djävulsbuske, en typ av spirea med hopplöst omfattande rotsystem. Utplåning påbörjad, men vi hyser inga illusioner om dess slutförande.

Välj kategorin Trädgård till höger om du vill läsa mer om våra trädgårdsprojekt.

3 tankar på “Trädgården”

  1. Hej, vilken trevlig blogg jag verkar ha hamnat på.

    Lyckan är att ha en fungerande Husqvarnaspis. En liknande fanns i morfars hus/mitt hus fram till 70-talet. Kanske försöker jag få tag i en bättre begagnad…

    • Dom moderna köksspisarna, som Husqvarnas emaljerade, brukar finnas på Blocket och liknande för en billig penning. Inte så populära att behålla och har funnits i var och varannat torp. Det finns en modell som heter 1926 som ser likadan ut men som är lite större.

  2. Blev jätteglad när jag hamnade på denna fantastiska blogg. Här vill jag stanna. Kommer själv från storskogen i Skaraborg, men bor i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s